Waarom kiezen voor keramische tegels?

Een van de vaakst gehoorde redenen waarom heel veel mensen voor keramische tegels kiezen, is het onderhoudsgemak. Zuren en chemische producten hebben er immers geen vat op, wat vooral erg handig is in ruimtes waar het vuil grondig weggewerkt moet worden, zoals de badkamer en de keuken maar natuurlijk ook de rest van het huis of buiten als terras.

 

Imiteren van natuursteen

 

Het grootste verschil met tegels uit natuursteen is dat keramische tegels niet op een natuurlijke manier tot stand komen maar in een fabriek worden vervaardigd. 
Het voordeel hiervan is dat alle tegels identiek gemaakt kunnen worden, wat vooral dankbaar is voor wie zijn of haar interieur een strak uiterlijk wil geven. Veel mensen vinden echter de individuele verschillen van natuursteen charmant. De producenten van keramische tegels proberen dit na te bootsen door machinaal onregelmatigheden te creëren. Daardoor zijn sommige keramische tegels en natuurstenen tegels met het blote oog nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden.

 

Kwaliteiten

Wat hun kwaliteiten betreft, hoeven keramische tegels zeker niet onder doen voor hun natuurstenen collega's. Keramische tegels zijn minstens even duurzaam als de meeste duurzame natuursteensoorten.