Natuursteen

Natuursteen is zoals de naam het zegt puur uit de natuur, het wordt ontgonnen in een groeve en na transport tot in een fabriek bewerkt en op maat gezaagd.

Natuursteen wordt door de meeste mensen als een statussymbool aanzien, hoewel natuursteen niet altijd degelijker is dan keramische tegels, veel hangt natuurlijk af van de natuursteensoort.

Waar wel rekening dient mee te houden bij je keuze voor natuursteen zijn de onvolkomenheden in de tegel: adertjes, kleurschakeringen,... maar dikwijls geeft dit ook de charme aan een natuursteen.

 

Vroeger varieerde de dikte van natuursteentegels nogal, hetgeen problemen kon geven bij de plaatsing. Door andere en  betere zaagmethodes is dit tegenwoordig geen punt meer.
Natuursteen wordt nu ook geleverd in een relatief dunnen en gekalibreerde uitvoering waardoor een even vlotte plaatsing mogelijk is als bij keramische tegels.

Niet elke natuursteensoort is bestand tegen zuren of chemicaliën. Gebruik daarom de juiste onderhoudsproducten. Belangrijk bij de keuze voor natuursteen is dat de steen de juiste oppervlakte-afwerking heeft van de toepassing. (vb. living, keuken, hal, badkamer, winkel, praktijk.